Welcome1. Realizarea infrastructurii de laborator · achiziţionarea aparaturii de laborator pe baza analizei ştiinţifice a ofertelor · extinderea metodelor analitice de evaluare a calitatii si sigurantei alimentelor; acest obiectiv necesitand largirea performantelor echipamentelor existente, in special in domeniul analizei cromatografice si achizitionarea unora noi, performante; · extinderea serviciilor privind asigurarea si supravegherea calitatii si sigurantei alimentelor la producator (consultanta tehnologica, analiza HACCP etc.); · certificarea personalului care deserveşte laboratorul în domeniul analizelor de laborator, HACCP şi sistemelor de management al calităţii; · evaluarea si acreditarea de catre RENAR a unor noi proceduri, in conformitate cu noile metode analitice de evaluare a calitatii si sigurantei produselor alimentare (cu referire, in special, la compusi biologic activi, aditivi, micotoxine, pesticide, alti contaminanti, organisme si alimente modificate genetic) si cu metodele de asigurare si supraveghere a calitatii si sigurantei alimentelor; 2. Promovarea laboratorului § actualizarea site-ului şi promovarea prin materiale publicitare § realizarea de workshop-uri cu producatorii de alimente, in scopul diseminarii celor mai noi informatii legate de calitatea si securitatea alimentelor, conform legislatiei europene. 3. Realizarea de colaborări naţionale şi internaţionale o colaborarea cu organismele naţionale ce răspund de siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorilor, în scopul monitorizării şi supravegherii calităţii alimentelor, prevenirea consumului de alimente falsificate şi/sau contaminate, analiza riscurilor o integrarea în cadrul unor programe naţionale şi internaţionale, de monitorizare a calitatii si sigurantei alimentelor conform legislatiei europene (realizarea unei baze de date, reactualizarea site-ului laboratorului, integrarea laboratorului în reţele naţionale şi internaţionale pe probleme de siguranţa şi calitatea alimentelor)
|
|