Gordonmac dot com

HTML templates and other silly things.

Alimentatia, proces fundamental al vietii!

Skip site navigation and move to main content of page.

În vederea realizării proiectului, au fost stabilite trei etape de lucru:

-          realizarea infrastructurii de laborator (etapa I)

-          promovarea laboratorului (etapa a II-a)

-          realizarea de colaborări naţionale şi internaţionale (etapa a III-a).

       În fiecare etapă se vor întreprinde mai multe acţiuni, care vor contribui la atingerea obiectivelor proiectului. Acţiunile referitoare la realizarea infrastructurii de laborator, incluse în prima etapă de lucru, sunt similare oricărui demers de acreditare.

       Coordonatorul de proiect a stabilit ca activitatea să se desfăşoare pe grupe de analize, motiv pentru care şi-a delegat competenţa şi a desemnat câte un responsabili pentru analizele fizico-chimice, analizele microbiologice şi analizele biologice. Pentru analizele fizico-chimice, care sunt solicitate în număr mai mare decât cele microbiologice, au fost desemnaţi responsabili pe categorii de compuşi (glucide, proteine şi lipide) şi categorii de alimente (dintre cele pentru care cerea de analize este în număr mare, ex. produse de morărit, produse de panificaţie). Pentru buna realizare a acţiunilor legate de asigurarea calităţii, care se vor finaliza cu completarea Manualului calităţii, a fost desemnat un responsabil. De asemenea, a fost desemnat un responsabil economic, care va fi implicat în stabilirea listei de preţuri a analizelor şi în urmărirea parametrilor de eficienţă a activităţii laboratorului.

       Acţiunile de realizare a bazei de date şi a reţelei informatice vor fi realizate de specialişti în domeniul informaticii în colaborare cu coordonatorul de proiect şi responsabilul cu analizele fizico-chimice. 

Pentru obţinerea acreditării noilor metode de analiză, cele cu care Laboratorul îşi va extinde serviciile, sunt prevăzute două tipuri de acţiuni suport:

-          specializarea personalului de laborator

-          promovarea laboratorului

Specializarea personalului de laborator se va face în două direcţii:

-          specializare în domeniul managementului calităţii, care condiţionează obţinerea acreditării;

-          specializare în domeniul igienei şi HACCP, în vederea acordării de consultanţă.

Promovarea laboratorului vizează aducerea la cunoştinţa agenţilor economici şi a instituţiilor implicate în asigurarea siguranţei şi calităţii alimentelor  a noilor competenţe ale Laboratorului.

Trebuie remarcat că, proiectul în totalitate, prin extinderea infrastructurii, reprezintă o acţiune suport pentru acţiunile de asigurare a siguranţei şi calităţii alimentelor.