TARIFELE PENTRU EFECTUAREA ANALIZELOR DE LABORATOR PRIVIND EXPERTIZA PRODUSELOR ALIMENTARE
Nr.
crt. |
Denumirea determinării |
Metoda
folosită |
Tarif/determinare,
lei |
|
|
1. |
Determinarea umidităţii** |
Uscare la etuvă |
20,5 |
|
2. |
Determinarea apei prin antrenare cu solvenţi volatili (Dean Stark) |
Distilare şi antrenarea
solventului nemiscibil cu apa urmată de condensarea amestecului
apa-solvent. |
52,0 |
|
3. |
Determinarea acidităţii ** |
Titrimetric |
14,5 |
|
4. |
Determinarea conţinutului de proteine |
Metoda Kjeldahl |
44,0 |
|
5. |
Determinarea conţinutului de glucide ** |
Metoda iodometrică
(Schoorl)
Metoda manganometrică
(Bertrand) |
36,0 |
|
6. |
Determinarea grăsimii** |
Metoda Soxhlet |
42,0 |
|
Metoda etero-clorhidrica |
55,0 |
|
7. |
Determinarea conţinutului de sare** |
Metoda Mohr |
15,5 |
|
8. |
Determinarea cenuşii totale** |
Calcinare |
55,0 |
|
9. |
Determinarea cenuşii insolubile în HCl** |
Calcinare –spălare cu HCl
10% |
63,0 |
|
10. |
Determinarea indicelui de peroxid** |
|
22,5 |
|
11. |
Aprecierea stadiului de oxidare al grăsimilor Reacţia Kreis** |
Reacţie de culoare |
18,0 |
|
12. |
Determinarea densităţii** |
Picnometric
Densimetric |
15.0 |
|
13. |
Determinarea sticlozităţii grâului |
Metoda
standardizată |
18,0 |
|
14. |
Determinarea glutenului umed şi a indicelui de deformare glutenic |
Metoda standardizată |
25,0 |
|
15. |
Determinarea volumului pâinii |
Metoda standardizată |
15,0 |
|
16. |
Determinarea porozităţii pâinii |
Metoda standardizată |
16,0 |
|
17. |
Determinarea elasticităţii miezului pâinii |
Metoda standardizată |
12,0 |
|
18. |
Determinarea corpurilor străine |
Metoda standardizată |
17,0 |
|
19. |
Determinarea granulozităţii |
Metoda standardizată |
17,0 |
|
20. |
Examen
organoleptic * |
Metoda standardizată |
17 ,0 |
|
21. |
Pregătirea probelor pentru analiză * |
Metoda standardizată |
15,0 |
|
22. |
Determinarea indicelui Reichert-Meissl şi a indicelui Polenske |
Metoda standardizată |
60,0 |
|
23. |
Determinarea pH-ului/conductivităţii |
Potenţiometric/conductometric |
14,0 |
|
24. |
Determinarea celulozei brute |
Metoda Sharrer |
55,0 |
|
25. |
Analiza apei potabile |
Proceduri specifice |
75,4 |
|
26. |
Număr
total germeni/spori aerobi** |
Proceduri specifice |
25,0 |
|
27. |
Număr
total levuri şi mucegaiuri** |
Proceduri specifice |
24,0 |
|
28. |
Număr
total bacterii coliforme** |
Proceduri specifice |
25,0 |
|
29. |
Determinarea concentraţiei alcoolice(la băuturi alcoolice şi vin) |
Metoda densimetrică |
60,0 |
|
30. |
Determinarea acidităţii volatile la vinuri sau băuturi alcoolice |
Metoda prin distilare |
60,0 |
|
31. |
Determinarea alcoolului metilic |
Metoda spectrofotometrică |
87,0 |
|
32. |
Determinarea furfuralului |
Metoda spectrofotometrică |
75,0 |
|
* - Tarif diferenţiat
, funcţie de produs.
** - Determinări
acreditate RENAR
NOTĂ: În cadrul
LAFCMA se pot executa şi alte determinări specifice produselor industriei
alimentare, iar preţurile vor fi calculate pe baza devizului de cheltuieli.
(Anexa 2)
Galati, Strada Domneasca Nr. 111, cod postal 800201 Tel/ Fax. 0236.49.11.83
Administrator
site
Iulia Bleoanca |
Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator
in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei
si calitatii alimentelor
Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde.
Intrare Proiect CEEX- RENAR
Domeniul
stiintific de
activitate
Ø
Stiinta alimentelor
-
Principii de procesare a alimentelor;
-
Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente
functionale, alimente fortifiate;
-
Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor;
-
Microbiologia alimentelor;
-
Toxicologia alimentelor.
Ø
Biotehnologii
aplicate
-
Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante
biologic active pentru industria alimentara;
-
Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse;
-
Dezvoltarea si implemenatrea unor procese biotehnologice de obtinere a
alimentelor, a unor produse de biosinteza.
Ø
Controlul si
expertizarea alimentelor
-
Utilizarea si implementarea sistemelor de management
in asigurarea calitatii alimentelor
(HACCP SI TQM);
-
Controlul igienico-sanitar al alimentelor;
-
Expertizarea in industria alimentara
|