Gordonmac dot com

HTML templates and other silly things.

Alimentatia, proces fundamental al vietii!

Skip site navigation and move to main content of page.

TARIFELE PENTRU EFECTUAREA ANALIZELOR DE LABORATOR PRIVIND EXPERTIZA PRODUSELOR ALIMENTARE

 

Nr.

crt.

 

Denumirea determinării

 

Metoda

folosită

 

 Tarif/determinare,

 lei

 
1. 

Determinarea umidităţii**

Uscare la etuvă

20,5

 

2. 

Determinarea apei prin antrenare cu solvenţi volatili (Dean Stark)

Distilare şi antrenarea solventului nemiscibil cu apa urmată de condensarea amestecului apa-solvent.

52,0

 

3. 

Determinarea acidităţii **

Titrimetric

14,5

 

4. 

Determinarea conţinutului de proteine

Metoda Kjeldahl

44,0

 

5. 

Determinarea conţinutului de glucide **

Metoda iodometrică (Schoorl)

Metoda manganometrică (Bertrand)

36,0

 

6. 

Determinarea grăsimii**

Metoda Soxhlet

42,0

 

Metoda etero-clorhidrica

55,0

 

7. 

Determinarea conţinutului de sare**

Metoda Mohr

15,5

 

8. 

Determinarea cenuşii totale**

Calcinare

55,0

 

9. 

Determinarea cenuşii insolubile în HCl**

Calcinare –spălare cu HCl 10%

63,0

 

10. 

Determinarea indicelui de peroxid**

 

22,5

 

11. 

Aprecierea stadiului de oxidare al grăsimilor Reacţia Kreis**

Reacţie de culoare

18,0

 

12. 

Determinarea densităţii**

Picnometric

Densimetric

15.0

 

13. 

Determinarea sticlozităţii grâului

Metoda standardizată

18,0

 

14. 

Determinarea glutenului umed şi a indicelui de deformare glutenic

Metoda standardizată

25,0

 

15. 

Determinarea volumului pâinii

Metoda standardizată

15,0

 

16. 

Determinarea porozităţii pâinii

Metoda standardizată

16,0

 

17. 

Determinarea elasticităţii miezului pâinii

Metoda standardizată

12,0

 

18. 

Determinarea corpurilor străine

Metoda standardizată

17,0

 

19. 

Determinarea granulozităţii

Metoda standardizată

17,0

 

20. 

Examen organoleptic *

Metoda standardizată

 17 ,0

 

21. 

Pregătirea probelor pentru analiză *

Metoda standardizată

15,0

 

22. 

Determinarea indicelui Reichert-Meissl şi a indicelui Polenske

Metoda standardizată

60,0

 

23. 

Determinarea pH-ului/conductivităţii

Potenţiometric/conductometric

14,0

 

24. 

Determinarea celulozei brute

Metoda Sharrer

55,0 

 

25. 

Analiza apei potabile

Proceduri specifice

75,4

 

26. 

Număr total germeni/spori aerobi**

Proceduri specifice

25,0

 

27.

Număr total levuri şi mucegaiuri**

Proceduri specifice

24,0

 

28. 

Număr total bacterii coliforme**

Proceduri specifice

25,0

 

29. 

Determinarea concentraţiei alcoolice(la băuturi alcoolice şi vin)

Metoda densimetrică

60,0

 

30. 

Determinarea acidităţii volatile la vinuri sau băuturi alcoolice

Metoda prin distilare

60,0

 

31

Determinarea alcoolului metilic

Metoda spectrofotometrică

87,0

 

32. 

Determinarea furfuralului

Metoda spectrofotometrică

75,0

 

*  - Tarif diferenţiat , funcţie de produs.

** - Determinări acreditate RENAR

NOTĂ:  În cadrul LAFCMA se pot executa şi alte determinări specifice produselor industriei alimentare, iar preţurile vor fi calculate pe baza devizului de cheltuieli. (Anexa 2)

Galati, Strada Domneasca Nr. 111, cod postal 800201 Tel/ Fax. 0236.49.11.83

Administrator site Iulia Bleoanca

Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor

Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde.

Intrare Proiect CEEX- RENAR

Domeniul stiintific de activitate

Ø  Stiinta alimentelor

-    Principii de procesare a alimentelor;

-    Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente functionale, alimente fortifiate;

-    Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor;

-    Microbiologia alimentelor;

-    Toxicologia alimentelor.

 

Ø  Biotehnologii aplicate

-    Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante biologic active pentru industria alimentara;

-    Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse;

-    Dezvoltarea si implemenatrea unor procese biotehnologice de obtinere a alimentelor, a unor produse de biosinteza.

Ø  Controlul si expertizarea alimentelor

-    Utilizarea si implementarea sistemelor de management in asigurarea calitatii alimentelor

  (HACCP SI TQM);

-    Controlul igienico-sanitar al alimentelor;

Expertizarea in industria alimentara