Gordonmac dot com

HTML templates and other silly things.

Alimentatia, proces fundamental al vietii!

Skip site navigation and move to main content of page.

Lista determinarilor efectuate in Laboratorul de analize fizico chimice si microbiologice

Determinarea umidităţii*

 

Determinarea apei prin antrenare cu solvenţi volatili (Dean Stark)

 

Determinarea acidităţii *

 

Determinarea conţinutului de proteine

 

Determinarea conţinutului de glucide *

 

Determinarea grăsimii*

Determinarea conţinutului de sare*

 

Determinarea cenuşii totale*

 

Determinarea cenuşii insolubile în HCl*

 

Determinarea indicelui de peroxid*

 

Aprecierea stadiului de oxidare al grăsimilor Reacţia Kreis*

 

Determinarea densităţii*

 

Determinarea sticlozităţii grâului

 

Determinarea glutenului umed şi a indicelui de deformare glutenic

 

Determinarea volumului pâinii

 

Determinarea porozităţii pâinii

 

Determinarea elasticităţii miezului pâinii

 

Determinarea corpurilor străine

 

Determinarea granulozităţii

 

Examen organoleptic

 

Pregătirea probelor pentru analiză

 

Determinarea indicelui Reichert-Meissl şi a indicelui Polenske

 

Determinarea pH-ului/conductivităţii

 

Determinarea celulozei brute

 

Analiza apei potabile

 

Număr total germeni/spori aerobi*

 

Număr total levuri şi mucegaiuri*

 

Număr total bacterii coliforme*

 

Determinarea concentraţiei alcoolice(la băuturi alcoolice şi vin)

 

Determinarea acidităţii volatile la vinuri sau băuturi alcoolice

 

Determinarea alcoolului metilic

 

Determinarea furfuralului

 

Întocmirea documentaţiei tehnologice şi a Specificaţiilor tehnice pentru produse alimentare

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Determinări acreditate RENAR

Galati, Strada Domneasca Nr. 111, cod postal 800201

Tel/ Fax. 0236.49.11.83

 

Administrator site Iulia Bleoanca

 

Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor

Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde.

Intrare Proiect CEEX- RENAR

Domeniul stiintific de activitate

Ø  Stiinta alimentelor

-    Principii de procesare a alimentelor;

-    Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente functionale, alimente fortifiate;

-    Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor;

-    Microbiologia alimentelor;

-    Toxicologia alimentelor.

 

Ø  Biotehnologii aplicate

-    Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante biologic active pentru industria alimentara;

-    Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse;

-    Dezvoltarea si implemenatrea unor procese biotehnologice de obtinere a alimentelor, a unor produse de biosinteza.

Ø  Controlul si expertizarea alimentelor

-    Utilizarea si implementarea sistemelor de management in asigurarea calitatii alimentelor

  (HACCP SI TQM);

-    Controlul igienico-sanitar al alimentelor;

Expertizarea in industria alimentara