Galati, Strada Domneasca Nr. 111, cod postal 800201 Tel/ Fax. 0236.49.11.83 Administrator site Iulia Bleoanca |
Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde. Domeniul stiintific de activitate Ø Stiinta alimentelor - Principii de procesare a alimentelor; - Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente functionale, alimente fortifiate; - Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor; - Microbiologia alimentelor; - Toxicologia alimentelor.
Ø Biotehnologii aplicate - Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante biologic active pentru industria alimentara; - Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse; - Dezvoltarea si implemenatrea unor procese biotehnologice de obtinere a alimentelor, a unor produse de biosinteza. Ø Controlul si expertizarea alimentelor - Utilizarea si implementarea sistemelor de management IN ASIGURAREA CALITATII ALIMENTELOR (HACCP SI TQM); - Controlul igienico-sanitar al alimentelor; - Expertizarea in industria alimentara
|