WelcomeLABORATOR DE ANALIZE FIZICO-CHIMICE SI MICROBIOLOGICE PENTRU ALIMENTE (L.A.F.C.M.A)
2001 Infiintarea laboratorului in cadrul centrului BIAA, recunoscut CNCSIS 2004 Acreditarea laboratorului de catre RENAR 2006 Aprobarea proiectului CEEX Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor 2007 Demararea reacreditarii si extinderea domeniilor
Galati, Strada Domneasca Nr. 111, cod postal 800215 Tel/Fax. 0236.49.11.83
Administrator site Iulia Bleoanca |
Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde. Domeniul stiintific de activitate Ø Stiinta alimentelor - Principii de procesare a alimentelor; - Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente functionale, alimente fortifiate; - Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor; - Microbiologia alimentelor; - Toxicologia alimentelor.
Ø Biotehnologii aplicate - Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante biologic active pentru industria alimentara; - Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse; - Dezvoltarea si implemenatrea unor procese biotehnologice de obtinere a alimentelor, a unor produse de biosinteza. Ø Controlul si expertizarea alimentelor - Utilizarea si implementarea sistemelor de management in asigurarea calitatii alimentelor (HACCP SI TQM); - Controlul igienico-sanitar al alimentelor; - Expertizarea in industria alimentara
|