Gordonmac dot com

HTML templates and other silly things.

Alimentatia, proces fundamental al vietii!

Skip site navigation and move to main content of page.

 
Conform deciziei numărul 2226/ 12.11.2009 emisă de rectorului Universităţii Dunărea de Jos- Galaţi structura funcţiilor membrilor Laboratorului de analize fizico- chimice şi microbiologice din structura Centrului de cercetare Biotehnologii în Industria Alimentară şi Acvacultură este următoarea:
 

Nr.

crt.

Numele şi prenumele

Funcţia în cadrul laboratorului

Funcţia actuală în Universitate

1

Nicolau Anca

Director centru B.I.I.A.

Responsabil compartiment Microbiologie şi personal de execuţie determinări microbiologice

Profesor catedra Bioinginerie,

Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

2

Georgescu Luminiţa

Şef de laborator şi locţiitor responsabil cu asigurarea calităţii

Conf. dr.ing.

catedra Biochimie– Tehnologii, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

3

Stănciuc Nicoleta

Responsabil asigurarea calităţii

Ş.l.dr.ing.

catedra Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

 4

Lupaşcu Lenuţa

Responsabil si executant determinări analize fizico-chimice

Inginer, catedra Biochimie-Tehnologii, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
5

Banu Iuliana

Responsabil determinări analize cereale, făinuri şi produse de panificaţie

Conferenţiar, catedra Biochimie- Tehnologii, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
6

Moraru Dana

Responsabil determinări          analize fizico- chimice

Asistent catedra Biochimie- Tehnologii, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
7

Baston Octavian

Responsabil echipamente laborator

 

Ş.l.dr.ing.

catedra Biochimie-Tehnologie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

8

 

Vasile Aida

Executant determinări microbiologice

Sef lucrari dr.ing.  catedra Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
9

Aron Nicoleta

Executant determinări microbiologice Doctorand, catedra Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
10

Râpeanu Gabriela

Responsabil analiza vinului Conf.dr.ing. catedra Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
11

Ungureanu Lucica

 

Executant determinări fizico-chimice

Sing. catedra Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
12

Bonciu Camelia

 

Executant analiza vinului Prep.dr.ing, catedra Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
13

Bolocan Andrei

Executant determinări fizico-chimice şi instrumentale Laborant, catedra Biochimie-Tehnologie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
14 Balaure Elena Executant analize fizico-chimice pentru analiza cerealelor, făinurilor şi produselor de panificaţie Laborant, catedra Biochimie-Tehnologie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
15 Tudorie Cornelia Responsabil baze de date LAFCMA Conf.dr.ing. catedra Calculatoare şi Informatică aplicată, Facultatea Ştiinţa Calculatoarelor
16 Istrate Adrian Responsabil cu protecţia informaţiilor electronice în LAFCMA Ş.l. drd.ing., catedra Calculatoare şi Informatică aplicată, Facultatea Ştiinţa Calculatoarelor
17 Dima Felicia Responsabil financiar Ş.l. dr.ing.ec., catedra Biochimie-Tehnologie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

 

Galati, Strada Domneasca Nr. 111, cod postal 800201 Tel/Fax. 0236.49.11.83

Administrator site Iulia Bleoanca

Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor

Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde.

Intrare Proiect CEEX- RENAR

Domeniul stiintific de activitate

Ø  Stiinta alimentelor

-    Principii de procesare a alimentelor;

-    Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente functionale, alimente fortifiate;

-    Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor;

-    Microbiologia alimentelor;

-    Toxicologia alimentelor.

 

Ø  Biotehnologii aplicate

-    Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante biologic active pentru industria alimentara;

-    Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse;

-    Dezvoltarea si implemenatrea unor procese biotehnologice de obtinere a alimentelor, a unor produse de biosinteza.

Ø  Controlul si expertizarea alimentelor

-    Utilizarea si implementarea sistemelor de management in asigurarea calitatii alimentelor (HACCP SI TQM);

-    Controlul igienico-sanitar al alimentelor;

Expertizarea in industria alimentara