Conform deciziei numărul 2226/ 12.11.2009
emisă de rectorului Universităţii Dunărea de Jos- Galaţi structura
funcţiilor membrilor Laboratorului de analize fizico- chimice şi
microbiologice din structura Centrului de cercetare Biotehnologii în
Industria Alimentară şi Acvacultură este următoarea:
Nr.
crt. |
Numele şi prenumele |
Funcţia în cadrul laboratorului |
Funcţia actuală în Universitate |
1 |
Nicolau Anca
|
Director centru B.I.I.A.
Responsabil compartiment
Microbiologie şi personal de execuţie determinări microbiologice |
Profesor
catedra Bioinginerie,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
2 |
Georgescu Luminiţa |
Şef de laborator şi
locţiitor responsabil cu
asigurarea calităţii
|
Conf. dr.ing. catedra Biochimie– Tehnologii,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
3 |
Stănciuc
Nicoleta |
Responsabil asigurarea calităţii |
Ş.l.dr.ing. catedra
Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
4 |
Lupaşcu
Lenuţa |
Responsabil
si executant determinări
analize fizico-chimice
|
Inginer, catedra Biochimie-Tehnologii,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
5 |
Banu Iuliana |
Responsabil determinări analize cereale, făinuri şi produse de
panificaţie |
Conferenţiar, catedra Biochimie-
Tehnologii,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria
Alimentelor |
6 |
Moraru
Dana |
Responsabil determinări
analize fizico- chimice
|
Asistent catedra Biochimie- Tehnologii,
Facultatea Ştiinţa şi
Ingineria Alimentelor |
7 |
Baston
Octavian
|
Responsabil echipamente
laborator
|
Ş.l.dr.ing.
catedra Biochimie-Tehnologie,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
8 |
Vasile
Aida |
Executant determinări
microbiologice
|
Sef lucrari dr.ing. catedra Bioinginerie,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
9 |
Aron Nicoleta |
Executant determinări
microbiologice |
Doctorand, catedra
Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi
Ingineria Alimentelor |
10 |
Râpeanu Gabriela |
Responsabil analiza vinului |
Conf.dr.ing. catedra Bioinginerie,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
11 |
Ungureanu Lucica
|
Executant determinări
fizico-chimice |
Sing. catedra Bioinginerie, Facultatea
Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
12 |
Bonciu Camelia
|
Executant analiza vinului |
Prep.dr.ing, catedra
Bioinginerie, Facultatea Ştiinţa şi
Ingineria Alimentelor |
13 |
Bolocan Andrei |
Executant determinări
fizico-chimice şi instrumentale |
Laborant, catedra Biochimie-Tehnologie,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
14 |
Balaure
Elena |
Executant analize
fizico-chimice pentru analiza cerealelor, făinurilor şi produselor de
panificaţie |
Laborant, catedra Biochimie-Tehnologie,
Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor |
15 |
Tudorie Cornelia |
Responsabil baze de date LAFCMA |
Conf.dr.ing. catedra
Calculatoare şi Informatică aplicată, Facultatea Ştiinţa Calculatoarelor |
16 |
Istrate Adrian |
Responsabil cu protecţia
informaţiilor electronice în LAFCMA |
Ş.l. drd.ing., catedra
Calculatoare şi Informatică aplicată, Facultatea Ştiinţa Calculatoarelor |
17 |
Dima Felicia |
Responsabil financiar |
Ş.l. dr.ing.ec., catedra
Biochimie-Tehnologie, Facultatea Ştiinţa
şi Ingineria Alimentelor |
Galati, Strada Domneasca Nr. 111, cod postal 800201 Tel/Fax. 0236.49.11.83
Administrator
site
Iulia Bleoanca |
Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator
in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei
si calitatii alimentelor
Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde.
Intrare Proiect CEEX- RENAR
Domeniul
stiintific de
activitate
Ø
Stiinta alimentelor
-
Principii de procesare a alimentelor;
-
Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente
functionale, alimente fortifiate;
-
Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor;
-
Microbiologia alimentelor;
-
Toxicologia alimentelor.
Ø
Biotehnologii
aplicate
-
Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante
biologic active pentru industria alimentara;
-
Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse;
-
Dezvoltarea si implemenatrea unor procese biotehnologice de obtinere a
alimentelor, a unor produse de biosinteza.
Ø
Controlul si
expertizarea alimentelor
-
Utilizarea si implementarea sistemelor de management in asigurarea
calitatii alimentelor (HACCP SI TQM);
-
Controlul igienico-sanitar al alimentelor;
-
Expertizarea in industria alimentara
|