|









| |

1. Realizarea infrastructurii
de laborator
-
achiziţionarea aparaturii de laborator pe baza analizei
ştiinţifice a ofertelor
-
extinderea metodelor analitice de evaluare a calitatii si
sigurantei alimentelor; acest obiectiv necesitand largirea performantelor
echipamentelor existente, in special in domeniul analizei cromatografice si
achizitionarea unora noi, performante;
-
extinderea serviciilor privind asigurarea si
supravegherea calitatii si sigurantei alimentelor la producator (consultanta
tehnologica, analiza HACCP etc.);
-
certificarea personalului care deserveşte
laboratorul în domeniul analizelor de laborator, HACCP şi sistemelor de
management al calităţii;
-
evaluarea si acreditarea de catre RENAR a
unor noi proceduri, in conformitate cu noile metode analitice de evaluare a
calitatii si sigurantei produselor alimentare (cu referire, in special, la
compusi biologic activi, aditivi, micotoxine, pesticide, alti contaminanti,
organisme si alimente modificate genetic) si cu metodele de asigurare si
supraveghere a calitatii si sigurantei alimentelor;
2. Promovarea
laboratorului
-
actualizarea site-ului şi promovarea prin
materiale publicitare
-
realizarea de workshop-uri cu producatorii de
alimente, in scopul diseminarii celor mai noi informatii legate de calitatea
si securitatea alimentelor, conform legislatiei europene.
3. Realizarea de colaborări naţionale şi internaţionale
-
colaborarea cu organismele naţionale ce răspund de
siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorilor, în scopul monitorizării şi
supravegherii calităţii alimentelor, prevenirea consumului de alimente
falsificate şi/sau contaminate, analiza riscurilor
-
integrarea în cadrul unor programe naţionale şi
internaţionale, de monitorizare a calitatii si sigurantei alimentelor conform
legislatiei europene (realizarea unei baze de date, reactualizarea site-ului
laboratorului, integrarea laboratorului în reţele naţionale şi internaţionale
pe probleme de siguranţa şi calitatea alimentelor)
 |