Prezentare
Obiective
Justificare
Schema realizare
Echipa
Echipamente
Rezultate
Impact
Management

 

 

 

                               

1. Realizarea infrastructurii de laborator

  • achiziţionarea aparaturii de laborator pe baza analizei ştiinţifice a ofertelor

  • extinderea metodelor analitice de evaluare a calitatii si sigurantei alimentelor; acest obiectiv necesitand largirea performantelor echipamentelor existente, in special in domeniul analizei cromatografice si achizitionarea unora noi, performante;

  • extinderea serviciilor privind asigurarea si supravegherea calitatii si sigurantei alimentelor la producator (consultanta tehnologica, analiza HACCP etc.);

  • certificarea personalului care deserveşte laboratorul în domeniul analizelor de laborator, HACCP şi sistemelor de management al calităţii;

  • evaluarea si acreditarea de catre RENAR a unor noi proceduri, in conformitate cu noile metode analitice de evaluare a calitatii si sigurantei produselor alimentare (cu referire, in special, la compusi biologic activi, aditivi, micotoxine, pesticide, alti contaminanti, organisme si alimente modificate genetic) si cu  metodele de asigurare si supraveghere a calitatii si sigurantei alimentelor;

2. Promovarea laboratorului

  • actualizarea site-ului şi promovarea prin materiale publicitare

  • realizarea de workshop-uri cu producatorii de alimente, in scopul diseminarii celor mai noi informatii legate de calitatea si securitatea alimentelor, conform legislatiei europene.

3. Realizarea de colaborări naţionale şi internaţionale

  • colaborarea cu organismele naţionale ce răspund de siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorilor, în scopul monitorizării şi supravegherii calităţii alimentelor, prevenirea consumului de alimente falsificate şi/sau contaminate, analiza riscurilor

  • integrarea în cadrul unor programe naţionale şi internaţionale, de monitorizare a calitatii si sigurantei alimentelor conform legislatiei europene (realizarea unei baze de date, reactualizarea site-ului laboratorului, integrarea laboratorului în reţele naţionale şi internaţionale pe probleme de siguranţa şi calitatea alimentelor)