Prezentare
Obiective
Justificare
Schema realizare
Echipa
Echipamente
Rezultate
Impact
Management

 

 

 

Impact asupra siguranţei şi sănătăţii consumatorilor de produse alimentare

Prin activitatea sa, Laboratorul īşi aduce contribuţia la supravegherea siguranţei şi calităţii alimentelor.

Impact profesional

Implicarea personalului didactic īn activitatea de dezvoltare a infrastructurii Laboratorului şi de extindere a acreditării va contribui la īmbogăţirea experienţei profesionale a membrilor acestuia, ceea ce se va reflecta atāt īn activitatea de consultanţă acordată producătorilor de aliment, cāt şi īn formarea de viitori specialişi pentru industria alimentară.

Deoarece Laboratorul de Analize Fizico-Chimice şi Microbiologice este subordonat Centrului de Cercetări pentru Biotehnologii in Industria Alimentara si Acvacultura (CCBIAA), care la rāndul lui este grefat pe o instituţie de īnvăţămānt superior, poate organiza cursuri de instruire a personalului de laborator sau responsabil de calitatea şi siguranţa alimentelor, din īntreprinderi, cu privire la:

                     - īncercări pe care doresc să le realizeze īn laboratoarele proprii;

                      - modul de păstrare şi administrare a īnregistrărilor.

Echipamentul de laborator achiziţionat şi consumabilele aferente vor fi atestate calitativ cu certificat ISO 9001/9002.

Impact social

Laboratorul, care īn prezent īşi desfăşoară activitatea cu personal didactic, īşi va extinde şi intensifica activitatea, īncāt, īn funcţie de solicitări, va angaja personal care se va ocupa īn exclusivitate de analize, ceea ce īnseamnă că va contribui la crearea de noi locuri de muncă.

Impact ecologic

Laboratorul de Analize Fizico- Chimice şi Microbiologice nu va elibera īn mediu substanţe poluante sau organisme vii. Masurile adoptate privind protejarea mediului vor fi conforme Legii nr. 137 din 29 decembrie 1995 - Legea protectiei mediului.

Toate echipamentele care se vor achiziţiona şi procedurile elaborate vor respecta standardul internaţional de management de mediu ISO 14001.