Gordonmac dot com

HTML templates and other silly things.

Alimentatia, proces fundamental al vietii!

Skip site navigation and move to main content of page.

LABORATOR DE ANALIZE FIZICO-CHIMICE SI MICROBIOLOGICE ALE ALIMENTELOR (L.A.F.C.M.A)

  • Detine acreditare internationala (CERTIFICAT DE ACREDITARE RENAR) pentru efectuarea de analize de laborator in vederea certificarii calitatii produselor si materialelor prime agroalimentare.

  • Personalul sau este de inalta calificare - cadre didactice ale Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor, specialisti in domeniu si experti evaluatori.

  • Executa analize curente de laborator in vederea autentificarii si depistarii falsurilor produse alimentare si emite buletine de autentificare si expertizare, care atesta calificarea produselor si materiilor prime agroalimentare.

  • Emite buletine de analize fizico-chimice si microbiologice, sub sigla RENAR, pentru toate grupele de produse alimentare si materii prime agroalimentare (paine, lapte si produse lactatate, carne si preparare din carne, zahar si produse zaharoase, bauturi alcoolice, uleiuri si grasimi, cereale si materii auxiliare din industria alimentara etc.);

  • Compartimentele sale sunt dotate cu aparatura moderna si de inalta performanta:

 
  • spectrofotometru automat
  • cromatograf HPLC pentru glucide, aminoacizi, proteine si vitamine hidrosolubile
  • cuptor de calcinare si mineralizare cu afisaj electronic
  • instalatie automata de dozare a proteinelor
  • conductometru electronic
  • spectrofotometru automat
  • vascozimetru
  • omogenizator de inalta performanta
  • nisa microbiologica

Galati, strada Domneasca nr. 111, cod postal 800201 Tel/Fax. 0236.49.11.83

Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor

Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde.

Intrare Proiect CEEX- RENAR

Domeniul stiintific de activitate

Ø  Stiinta alimentelor

-    Principii de procesare a alimentelor

-    Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente functionale, alimente fortifiate

-    Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor

-    Microbiologia alimentelor

-    Toxicologia alimentelor.

 

Ø  Biotehnologii aplicate

-    Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante biologic active pentru industria alimentara

-    Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse

-    Dezvoltarea si implementarea unor procese biotehnologice de obtinere a alimentelor, a unor produse de biosinteza.

Ø  Controlul si expertizarea alimentelor

-    Utilizarea si implementarea sistemelor de management in asigurarea calitatii alimentelor
(HACCP SI TQM)

-    Controlul igienico-sanitar al alimentelor

Expertizarea in industria alimentara.