WelcomeLABORATOR DE ANALIZE FIZICO-CHIMICE SI MICROBIOLOGICE ALE ALIMENTELOR (L.A.F.C.M.A)
Galati, strada Domneasca nr. 111, cod postal 800201 Tel/Fax. 0236.49.11.83 |
Proiect de Dezvoltarea infrastructurii de laborator in domeniul evaluarii si certificarii sigurantei si calitatii alimentelor Calitatea alimentelor este o entitate deosebit de complexă deoarece, spre deosebire de cea a altor produse industriale, ea are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde. Domeniul stiintific de activitate Ø Stiinta alimentelor - Principii de procesare a alimentelor - Dezvoltarea de produse noi: alimente pentru nutritie speciala, alimente functionale, alimente fortifiate - Corelatii intre procesare alimentelor si calitatea lor - Microbiologia alimentelor - Toxicologia alimentelor.
Ø Biotehnologii aplicate - Izolarea microorganismelor inalt producatoare de enzime si substante biologic active pentru industria alimentara - Producerea si caracterizarea de preparate enzimatice din diferite surse - Dezvoltarea si implementarea unor procese biotehnologice de obtinere a alimentelor, a unor produse de biosinteza. Ø Controlul si expertizarea alimentelor
-
Utilizarea si implementarea sistemelor de management in asigurarea
calitatii alimentelor - Controlul igienico-sanitar al alimentelor - Expertizarea in industria alimentara.
|